Verbeter je website met SEO Content optimalisatie

Het gebruik van SEO Content optimalisatie is een belangrijke stap in het vergroten van de vindbaarheid van jouw website voor potentiële klanten. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? En wat bedoelen we eigenlijk precies met SEO Content optimalisatie? SEO staat voor Search Engine Optimization, wat inhoudt dat je websites en content optimaliseert zodat je hoog eindigt in de zoekresultaten van Google. Door het toepassen van deze optimalisatie zal je website veel meer bezoekers bereiken en daarmee potentiële klanten interesseren in jouw product of dienst. En het voordeel van SEO boven SEA, of Search Engine Advertising, is dat het om organische zoekresultaten gaat, en niet om advertenties waar je per klik voor betaalt.

Hoe werkt SEO Content optimalisatie?

Content leveren is erg belangrijk om je website goed op de radar te krijgen en houden bij Google. Maar wat voor content je levert is hier erg belangrijk. De optimalisatie hiervan behelst enkele zaken, waaronder leesbaarheid in paragrafen en het gebruik van trefwoorden of keywords. De trefwoorden die je gebruikt moeten hierbij aansluiten op je product en doelgroep, en moeten in bepaalde percentages voorkomen. Maar hiervoor geldt: niet te veel, niet te weinig. Google herkent overmatig gebruik van keywords en deze content komt niet terug in de zoekresultaten. Maar je percentage zoekwoorden moet wel hoog genoeg zijn om hoog te kunnen eindigen in die zoekresultaten. Balans is essentieel.

Een brede aanpak werkt het best

Naast Content optimalisatie zijn er nog meer mogelijkheden om SEO toe te passen. Website optimalisatie is een logisch gevolg bij een totaalpakket aan optimaliseringsmogelijkheden. Want ook je website dient goed leesbaar te zijn en de juiste sleutelwoorden te hebben. Hiernaast spelen er ook nog andere zaken een rol, zoals linkbuilding. Hierbij maak je gebruik van een netwerk van websites die linken naar jouw website. Google zal dit herkennen en dit maakt jou een grotere speler op het marketingtoneel. Maar ook hierbij is balans belangrijk. Je kunt niet maar overal gelinkt staan, de ene partner heeft meer invloed dan de andere en je moet het ook niet overdrijven. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden om dit brede pakket van SEO toe te passen op jouw bedrijf.

Wil je weten hoe we voor jouw bedrijf SEO Content Optimalisatie kunnen toepassen of wil je je huidige website verder optimaliseren voor een betere vindbaarheid? Neem contact op met een SEO specialist.

Terug naar SEO “Algemeen”