SEO - de hoeksteen van de online marketing

Als het gaat om online marketing is SEO één van de termen die je het meest gaat tegenkomen. Dat is niet zo vreemd, want goede SEO zorgt voor een enorme aanvoer van bezoekers van je website. SEO staat voor Search Engine Optimization. Dat klinkt spannend, maar in de realiteit betekent het: hoog genoteerd staan in de zoekresultaten bij Google. Dat is dan weer klare taal. SEO is op verschillende manieren toe te passen voor je bedrijf. We kijken meestal naar verschillende vormen van optimalisatie, namelijk website optimalisatie en content optimalisatie. Hiernaast is goede linkbuilding en een regelmatige aanvoer van content ook van belang.

 

Hoe werkt SEO?

Binnen de wereld van SEO draait het allemaal om trefwoorden, ook wel keywords. Deze moeten binnen je teksten in bepaalde percentages voorkomen om hoog te eindigen in de zoekresultaten van Google. Maar ze zijn bij Google niet dom, dus je kunt niet zomaar een tekst klakkeloos vol gooien met jouw sleutelwoord. Dat wordt gelijk herkend als spam en onecht, dit wordt dan ook niet opgenomen in de zoekresultaten. Het meeste succes bereik je met een goed geschreven tekst, met goede inhoud, waarin jouw keywords goed verdeeld zijn met het juiste percentage. Het is een precaire balans: te hoog en je tekst wordt niet meegerekend, te laag en je haalt die hoge notering niet. Gelukkig kunnen wij je hierin van dienst zijn.

 

De verschillende toepassingen van Search Engine Optimization

Zoals gezegd is SEO op verschillende manieren toe te passen in je online marketingcampagne. Je website moet allereerst geoptimaliseerd worden, zodat je een sterke basis hebt. Hierbij moet je niet alleen denken aan de tekst, maar ook hoe je website er uit ziet. Vervolgens moet ieder bericht dat je plaatst, oftewel de content, ook geoptimaliseerd zijn. Zo krijg je een constante stroom geoptimaliseerde content en zal Google je hoger plaatsen in de zoekresultaten. Het geoptimaliseerd schrijven is niet voor iedereen weggelegd, zeker niet als het ook nog een tekst moet zijn die hout snijdt. Daarom werken we graag aan jouw website, zodat je meer bezoekers krijgt. En bedenk goed: SEO zorgt voor organische bezoekers, dus je betaalt niets per klik zoals bij SEA.

 

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een SEO campagne? Hieronder lichten we de verschillende SEO mogelijkheden dieper toe. 
Liever een gesprek met onze SEO specialist? Neem dan vrijblijvend contact op met Aziz Marabti op telefoonnummer 06-41454672 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

 

Linkbuilden

Hoe je met SEO Linkbuilden je marketingcampagne ondersteunt SEO Linkbuilden is een interessante vorm van online marketing die eenvoudig klinkt, maar toch vervaarlijk is in de toepassing. Zoals met veel zaken die met marketingstrategieën te maken hebben klinkt het simpel, ...

Lees meer...

Content optimalisatie

Verbeter je website met SEO Content optimalisatie Het gebruik van SEO Content optimalisatie is een belangrijke stap in het vergroten van de vindbaarheid van jouw website voor potentiële klanten. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? En wat bedoelen...

Lees meer...

Website optimalisatie

Het belang van SEO Website optimalisatie Niet iedereen beseft hoe belangrijk SEO Website optimalisatie is. Je kon eerder al lezen over het belang van Search Engine Optimization voor de content van je website. Maar ook je website zelf is gebaat...

Lees meer...